Geen Comic Cons tijdens Corona? Hier 5 geeky tips voor wat je wel kunt doen.
   11/13/2021 10:52:29
Geen Comic Cons tijdens Corona? Hier 5 geeky tips voor wat je wel kunt doen.

Een nieuwe persconferentie, nieuwe maatregelen, een nieuwe lockdown.
Het annuleren van grote evenementen zoals Dutch Comic Con en de Verzamelaarsjaarbeurs lijkt zo goed als zeker.
Niet getreurd, want er zijn genoeg dingen die je als geek nog wel kunt doen in deze tijden.
Hieronder 5 tips.

1. Personal Cinema: The AnyThing

Gelukkig mogen bioscopen en theaters de komende weken wel openblijven, en met de Coronacheck is dit nog steeds veilig vermaak. Maar wil je een stapje verder, luxer en persoonlijker, dan kun je kiezen voor The Anything. Dit privébioscoop concept geeft je de mogelijkheid om je eigen bioscoopzaal te boeken met je eigen film wanneer het jou uitkomt. In boutique hotel en restaurant O.T.T.O. kun je een van 3 zalen boeken (voor 2, 5 of 7 personen). Het aanbod bestaat uit alle actuele titels, maar ook een grote bibliotheek met vele klassiekers. Je regelt zelf het volume, de temperatuur, de pauzeknop EN je kunt snacks en drinken bestellen tijdens de film! Nog meer verwennerij? Voor de film lekker lunchen, of na de film dineren behoort ook tot de opties.
Zalen lopen snel vol, dus boek snel via The AnyThing.

2. Rommelmarkten

Ga je graag naar cons om vintage toys te scoren zoals ik? Niet getreurd, want er zijn genoeg andere plekken waar je dit nog kunt doen. De grootste, en mijn favoriet, is toch wel de Ijhallen in Amsterdam-Noord. maar als je het nog veiliger wilt aanpakken, dan ga je voor je toyhunt online, en zoek je je heil op platformen als Marktplaats of Vinted. Tuurlijk is de charme van het struinen online minder aanwezig, maar wat je online ook mist zijn wachtrijen voor het toilet of de kaartverkoop, kou en regen.

3. Online Pubquiz

De pubquiz is natuurlijk een algemeen bekend fenomeen, maar sinds de eerste lockdown hebben veel mensen de online variant ook gevonden. De grootste en bekendste is die van de Upbeatles. Minstens een keer per week hebben ze een quiz, en je kunt supersimpel meedoen via YouTube. Soms algemeen, soms een thema zoals Walt Disney of Harry Potter. Deelname is grates, maar de concurrentie is killing. ;)

4. Comics

Met alle tijd die je bespaart door niet af te reizen naar een comic con, of niet tot in het holst van de nacht in de kroeg te zitten, kun je mooi comics lezen.
Nooit aan begonnen? Dan is dit misschien wel het perfecte moment. Zelf lees ik nooit die flabberige single issues vol reclames, maar ga ik voor trades (een bundeling van meerdere delen, of soms een hele serie). Deze zijn verkrijgbaar in soft- en hardcover, oftewel een zachte of een harde kaft. Mijn voorkeur is de softcover. Op comic cons koop ik ze altijd bij Cheap Comics, misschien wel de goedkoopste zaak in Nederland, maar online kunnen we gelukkig ook bij ze terecht via 
Cheap-Comics.com. Er zijn superveel smaken, en voor iedereen is er wel iets te vinden in het grote aanbod van Marvel, DC, Image of Darkhorse. Tip van mij? Laat je niet leiden door het artwork op de cover, maar kijk of je online panels of pagina's kunt vinden alvorens je besteld. En het lezen van reviews kan ook geen kwaad.

5. Boardgames

Een lekker ouderwets spelletje kun je nog steeds doen thuis, maar dit kan ook in een spellencafé, of een spellenwinkel.
Mijn favorieten zijn de Boardroom in Haarlem en Friends & Foes in Amsterdam. Lekker samen spelen onder het genot van lekkere koffie en snacks. Vooral ideaal is de mogelijkheid om een van hun spellen te spelen om te besluiten of je hem na je sessie koopt.

Zoals je ziet zijn er een aantal alternatieven voor de comic con, en nog veel meer dan deze 5.
Misschien schrijf ik binnenkort wel een aanvulling.

Stay Safe.

Comments

Log in or register to post comments