Alle Dirtees' Blog Posts>Recensie Suicide Squad

Recensie Suicide Squad

Recensie Suicide Squad

Good vs. Evil
Wanneer het op films aankomt is het vrij gemakkelijk om iets als goed of slecht af te schrijven, maar wat zorgt voor deze redenaties? Is het een briljant dialoog gevuld script, het precisie werk van een welleerd acteur of de visionaire blik van de regisseur? Wat dan ook jouw voorkeur geniet, er is één factor waar iedereen zich bij aan kan sluiten; de film moet je kunnen entertainen, een kortstondig moment moet je even de wereld om je heen doen vergeten. Suicide Squad heeft het tot zich genomen om dat dan ook maar tot zijn hoofddoel maken. Het probleem hierbij is dat het veel cinematische belangen versloft. 

Hetzelfde bootje
Waar een losstaande film zich gemakkelijk alleen kan bezig houden met een korte periode in tijd, heeft Suicide Squad de handicap dat het een gevestigde wereld (vanuit de graphic novels) binnen twee uur op het witte doek moet toveren. Karakters die nooit verder zijn gekomen dan de animatie series hebben (in de ogen van DC Comics) een diepe uitleg nodig om hun motivaties te relativeren. Hierdoor zit de film propvol flashbacks, voice-overs en text banners, die als afleidend of irriterend kunnen worden ervaren. Het is alleen niet de enige manier.  Een film die onder een vergelijkbaar platform is gelanceerd (onbekende personages die tegen beter weten in een team vormen) is Marvel's Guardians of the Galaxy. Deze film had meer de behoefte om het verhaal om het plot te laten drijven en niet om de karakters. Hierdoor voelde de film organisch en gaf het zichzelf de ruimte om zichzelf te serieus te nemen; het tegendeel is waar je Suicide Squad keer op keer maar weer op betrapt. Het voelt alsof de humor meer een verplichting was en niet een manier om het plot te vorderen. Zelfs de onderlinge dialogen waren in principe een paar one-liners om-en-om. 

Clown Prince of Crime
De film herpakte zich zoals ik eerder al vermelde in de actie. Snelle en flitsende scenes houden je op het puntje van je stoel en knap acteerwerk brengen de wereld vanuit de comics goed op beeld. Voornamelijk de reprensentatie van Harley Quinn (gespeeld door Margot Robbie) heeft diezelfde karakteristiek van de oude batman serie en Will Smith doet wat hij beste kan; een ge-emotioneerde, overstemmende bad-ass spelen. Jammer dat het gene waar ik het meeste naar uit keek - Jared Leto's Joker - voor mij een teleurstelling was. De nieuwe gangster-rap/ hipster versie is gewoon niet mijn ding. Misschien ben ik wel teveel verwend door acteer werk van Jack Nicholson en Heath Ledger. Misschien ben ik wel een oude lul. 
Hoe dan ook kan met een glimlach terug kijken naar een film die mijn interesse bleef opwekken. Ik kan blijven zeggen dat plot-technisch alles overhoop lag, de film houterig aanvoelde en het editing werk te veel op de vloer heeft laten liggen, maar ik ben over het geheel toch positief. 
6,5/10
Suicide Squad draait nu in de bioscoop

Leave a Reply