Alle Dirtees' Blog Posts>Batman: Arkham Knight gamerecensie

Batman: Arkham Knight gamerecensie

Batman: Arkham Knight gamerecensie

"This ends tonight."
Arkham Knight
Na Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Origins, is het nu tijd voor een nieuw deel in de Batman gamereeks. Na twee jaar wachten is er nu eindelijk Batman: Arkham Knight! Waar we in Arkham Origins ook even Mark Hamill als de stem van Joker en Kevin Conroy als de stem van Batman/Bruce hebben moeten missen, zijn ook zij gelukkig terug.

We all need it, can't live without it, Gotham City, oh, yeah...

Batman: Arkham Knight speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van Arkham City af. Mocht je Arkham City nog niet gespeeld hebben, een spoiler waarschuwing voor de volgende zin............ Sinds de dood van Joker is het al een jaar redelijk rustig in Gotham. Scarecrow zal hier echter verandering in gaan brengen. Dankzij zijn bedreiging om de hele stad te vergassen met zijn fear toxin, verlaten miljoenen inwoners Gotham. Een deel blijft ook achter, maar dit zijn vooral de slechteriken en criminelen, het andere deel bestaat uit de politie en andere hulpverleners. Scarecrow zal samen met de Arkham Knight, proberen de stad naar zijn hand te zetten en Batman uit de weg te ruimen.

Sluipen, kruipen en röntgen ogen.

Batman: Arkham Knight, is wat combat betreft, eigenlijk bij het oude vertrouwde gebleven. Het bekende kruipen en sluipen door ventilatie schachten, grapnel haken, gliden met je cape, vette combat combinaties en take-downs vanuit de lucht zijn allemaal terug. Nieuw zijn de fear take-downs, waarbij je meerdere vijanden in een reeks aanvallen kunt neerhalen, zolang je niet ontdekt word. Tijd zal even in slow-motion gaan na iedere vijand die je neerhaalt in de reeks, zodat je iets gemakkelijker de volgende vijand in het groepje kunt taggen. Persoonlijk is het mijn favoriete manier geworden om zo groepen van drie vijanden uit te schakelen, want de cutscenes die je te zien krijgt zijn erg cool.

Je kunt in Batman: Arkham Knight ook bepaalde aanvallen gaan combineren zonder je achtereenvolgende combinaties te doorbreken. Een goed getimede tegenaanval kan ervoor zorgen dat Batman de vijand oppakt en tegen andere vijanden aan gooit. Ook de kleinere vijanden kunnen nu naar je toe rennen en je omver werpen. Goed opletten en die tegenaanvallen spammen dus!

Je zult ook weer gaan hacken, stem vervormen, wapens en machines verstoren of overnemen, mensen onder stroom zetten, zwakke muren weer laten ontploffen en Batarangs gooien en besturen.

Vroem vroem, lekker racen in de Batmobile.

Vanaf het begin van de game heb je eigenlijk alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt in Gotham. De stad, (vijf keer zo groot als de openlucht gevangenis in Arkham City) is opgedeeld in drie delen en je kunt wanneer je in de buurt bent van een weg, altijd je Batmobile oproepen. Ik moet toegeven, dit is echt een hele vette nieuwe mogelijkheid in de Batman gamereeks. De Batmobile ga je onder andere nodig hebben bij bepaalde missies. Je zult er mensen in gaan vervoeren, deuren mee openen en je zult er honderden tanks mee gaan neerhalen, die op je af gestuurd worden in de straten van Gotham.

Je kunt de Batmobile, (net als je outfit en gadgets) helemaal naar je eigen speelstijl gaan upgraden met Wayne points die je verdient door te leven met XP. Of je nu met de Batmobile door de straten racet en alles op je weg kapot rijdt in een wilde achtervolging, of hem in combat mode gebruikt, waarin hij volledig word uitgerust met dikke wapens en mega wendbaarheid (stilstaand 360 graden draaien), het geeft de game een hele nieuwe dimensie. De Batmobile komt met een groot arsenaal aan gadgets en speciale upgrades, die de game op een hele andere manier nog interessanter maakt. Vergeet hem ook niet te gebruiken voor Riddler puzzels in de stad!

Remi alleen op de wereld...

Waar zou je zijn zonder je vrienden? Uiteraard staan Alfred Pennyworth en Lucius Fox voor je paraat met hun informatie en technische snufjes, maar ook Gordon en Oracle zullen je helpen waar ze kunnen. Ook zul je hulp krijgen uit onverwachte hoek. Op een werkelijk geniale manier is de Joker in de game verwerkt. We komen niet zomaar van hem af! De samenwerkingsverbanden die je aangaat in Batman: Arkham Knight, zullen je soms wat verward achterlaten en soms zullen ze je eens goed aan het denken zetten. En wie is toch die Arkham Knight...?

Ook kun je op bepaalde plekken in de game met een aantal karakters samenwerken. In een heel erg soepele co-op combat systeem, kun je onder het vechten switchen tussen Batman en een van zijn vrienden. Wie met Batman samen zullen gaan werken in deze co-op gevechten, moet je uiteraard zelf maar gaan ontdekken.

Iedereen is Batman

Batman is terug, en hoe! Een grote open wereld, een stoere Batmobile, nieuwe combat technieken en gadgets. Een spannend verhaal met veel sidemissies en trainingsmissies (AR) om te ontdekken in Gotham, Riddlerpuzzels om op te lossen en onschuldige mensen om te redden. Toch zou Batman, Batman niet zijn, als er geen hele donkere kant aan het verhaal zou kleven en dan bedoel ik niet dat het altijd duister en snertweer is in Gotham. Vijanden zijn soms meedogenloos slecht en sommige gebeurtenissen zullen heftig zijn. Helaas zijn er ook wat kleine glitches hier en daar, zoals wat rare ragdolls en Batmobile probleempjes, maar heel dramatisch is het allemaal niet.

Mocht je de Harley Quinn pack bemachtigen, dan kun je ook nog in de huid kruipen van de chick met de -in mijn oren-, meest irritante stem! Help haar in haar missie om Poison Ivy te bevrijden. Met de Scarecrow Nightmare pack kun je je game ook nog wat verder uitbreiding met wat enge hallucinerende ervaringen.

Ik wil niet zeggen dat ik Batman ben, maar Batman en ik zijn nog nooit in dezelfde ruimte gespot. Batman: Arkham Knight laat iedereen zich even als Batman voelen, hoe cool of vervelend dat soms ook is. Een ware emotionele, maar rete vette achtbaan!
9/10
Batman: Arkham Knight is nu overal te koop voor de XboxOne, PlayStation 4 en PC. 

Leave a Reply