Alle Dirtees' Blog Posts>LEGO Jurassic World game recensie

LEGO Jurassic World game recensie

LEGO Jurassic World game recensie

Weet je nog hoe je je voelde toen je voor de allereerste keer Jurassic Park zag? Of weet je nog hoe vet je creaties waren van LEGO? Na de grote successen van o.a. Indiana Jones, Star Wars en Marvel en DC komt LEGO nu met Jurassic World. En dit is niet zomaar een spel, maar alle vier de delen in 1; Jurassic Park, Jurassic Park: The Lost World, Jurassic Park 3 en Jurassic World!

Een avontuur 65 miljoen jaar in de maak.

De verhalen volgen de verschillende films heel getrouw en zitten vol met de typerende LEGO humor en verwijzingen. Daarnaast speel je ook de “tussenscènes”, daar waar het shot in de film zou verspringen speel je nu door; Wat gebeurt er bijvoorbeeld met Ellie nadat ze achterblijft bij de zieke Triceratops? Of hoe verloopt de wandeling van Tim, Lex en Alan nadat ze uit de boom ontsnappen?

Naast ontiegelijk veel karakters uit de films kun je ook als een groot aantal dinosaurussen spelen! Wie wil er nu niet in de huis kruipen van een T-Rex, of rondrennen als Ankylosaurus en dingen met je staart kapotslaan?

Als je iets doet.......

Één van de grootste pluspunten is het gebruik van de originele stemmen uit de film. Je hoort dus echt Jeff Goldblum, Chris Pratt en wijlen Richard Attenborough in de dialogen van “vroeger”, of in het geval van Chris Pratt: deze week.
Natuurlijk had het ook met stemacteurs gekund, maar door het gebruik van de originele stemmen raak je niet alleen meer betrokken in het spel, maar maakt het de hele ervaring ook authentieker.

Dat er in de films scènes zijn die niet geschikt zijn voor jong publiek is natuurlijk bekend. Toch weet LEGO bijna al deze scènes wel in het spel te stoppen en deze kindvriendelijk te maken. Alsnog blijven sommige momenten spannend, en ALS er al mensen door dinosaurussen worden verorberd loopt het uiteindelijk toch wel goed met ze af.
Toch missen we een paar momenten. Als je fan van het eerste uur bent of de films onlangs hebt gezien zal dit je ook opvallen, maar dit wil het speelplezier niet drukken.

Als je je door alle verhalen heen hebt geworsteld ben je vrij om alles opnieuw te beleven met de karakters en dino’s die je hebt vrijgespeeld. Je kunt nu op al die eerder onbereikbare plaatsen komen om te gaan voor de volle 100% score.

Voor iedereen.

LEGO Jurassic World is hoogst vermakelijk voor jong en oud. En omdat het eigenlijk 4 spellen in 1 zijn hebben we nu zin om een Jurassic Park marathon te houden.
Houd je van LEGO, dinosaurussen en/of Jurassic Park, dan is dit zeker een aanrader. En wees nou eerlijk, wie valt er nu niet binnen deze drie categorieën?

 8,5/10 Fossielen 

LEGO Jurassic World is nu verkrijgbaar op PC, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Nintendo 3DS, Playstation 3 Playstation 4, PLaystation Vita

Leave a Reply