Alle Dirtees' Blog Posts>LEGO Justice League: Gotham City Breakout dvd recensie

LEGO Justice League: Gotham City Breakout dvd recensie

LEGO Justice League: Gotham City Breakout dvd recensie

LEGO Justice League: Gotham City Breakout is alweer de 8ste in de LEGO Super Heroes reeks en net als vorige delen is het niet direct op een comic gebaseerd maar een geheel nieuw en origineel verhaal.

Troy Baker is weer te horen als Batman. Grappig hoe hij voor, bijna, alle LEGO-incarnaties The Dark Knight is, terwijl hij in andere DC series vaker The Joker is. Een andere vaste klant is Nolan North, die ook hier weer Superman inspreekt. Verder waren we blij verrast toen we Deathstroke's eerste woorden horen, hij is niemand anderes dan John DiMaggio (Adventure Time's Jake en Futurama's Bender).

Bat-anniversary
Het is Batman zijn 10-jarige jubileum, en als cadeau nemen Batgirl en Nightwing Batman mee op vakantie. Tijdens diens afwezigheid neemt Superman zijn plaats in. Deze onderschat echter de criminelen waar Batman dagelijks mee te maken heeft. Omdat Superman Robin's waarschuwingen omtrent The Joker in de wind slaat, slaagt deze erin om Batman's grootste criminelen te laten ontsnappen uit Arkham. Terwijl Superman met de hulp van Wonder Woman, Cyborg en Robin The Joker, Harley Quinn, Poison Ivy en Pinguïn bestrijden. 
Tegelijkertijd loopt Batman's vakantie ook niet op rolletjes. Tijdens een bezoek aan Batman's oude leraar Madame Mantis lopen ze Deathstroke tegen het lijf die bezig is met plannen om de wereld over te nemen. 

Oud & Nieuw
Oude en nieuwe bekenden paseren de revue. En ook de origin van Deathstroke en Batman komt aan bod (anders dan degene die wij tot nu toe hebben gezien). 
De dvd bevat geen extras naast de audio en ondertiteling keuze.
Ook al is The LEGO Movie ook 6+, LEGO Justice League: Gotham City Breakout voelt toch heel veel kinderlijker. Er zitten zat knipogen en verwijzingen in die alleen volwassenen of Batmanfans zullen begrijpen (can you say "Batusi"), maar het merendeel van de in overvloed aanwezige oneliners zijn gericht op een jong publiek. Logisch, want dat is de doelgroep. Maar dit maakt het wel dat het voor mij aanvoelde als een lange zit.

6,5
Nu verkrijgbaar op dvd, blu-ray en Digital HD


Wil je deze dvd winnen? Stuur een mail naar shop[@]dirtees.nl voor 16 september en beantwoord de volgende vraag:
Welke acteur is te horen als Batman in The LEGO movie en de aankomende LEGO Batman movie?
Met de winnaar wordt via e-mail contact opgenomen.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Leave a Reply